Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lyckad satsning på mobil incheckning

Publicerad: 8 januari 2020, 13:09

Det digitala incheckningssystemet har nu 10 000 användare i Region Norrbotten.

Foto: Region Norrbotten

För ett knappt år sedan började Region Norrbotten erbjuda incheckning via mobil eller surfplatta för de invånare som har ett bokat vårdbesök. Nu går regionen vidare med den digitala satsningen.


Ämnen i artikeln:

Region Norrbotten

Via applikationen incheck.norrbotten.se kan de patienter som vill både checka in och betala sitt vårdbesök. Projektet startade förra året, som Dagens Medicin skrev om i mars. Nu rapporterar nyhetstjänsten Digital Hälsa att de digitala incheckningarna har varit en framgång.

– Det har gått väldigt bra och vi ser att användandet stadigt ökar. Nu är vi uppe i drygt 10 000 användare, vilket motsvarar 15 procent av det totala, säger Lisette Sällström, projektledare i Region Norrbotten till nyhetstjänsten Digital Hälsa.

Nu vill regionen gå vidare genom att ersätta sjukhusens kassor med en central kassa som bemannas av servicepersonal, istället för vårdpersonal på mottagningarna som i dagsläget. Betaltjänsten Swish kommer att kopplas in under våren. Målet är att hälften av alla vårdbesök ska checkas in och betalas mobilt år 2021, skriver Digital Hälsa.

Digital Hälsa

Artikeln är från nyhetstjänsten Digital Hälsa, som ingår i BBM Medicin tillsammans med Dagens Medicin. Läs mer här.

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Norrbotten

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev