Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Malmborg avgår efter kritik

Publicerad: 18 december 2008, 12:43

Malmborg avgår efter kritik

Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg lämnar sitt uppdrag på egen begäran.


Enligt Sveriges Televisions Rapport avgår han på egen begäran. Som ny generaldirektör har regeringen utsett Adriana Lender, tidigare överdirektör på Försäkringskassan, uppger TT.

I ett brev till Försäkringskassans medarbetare skriver Curt Malmborg att det finns två huvudorsaker till att han i november meddelade socialförsäkringsministern att han ville byta jobb. Enligt Malmborg tjänar Försäkringskassan, efter det senaste årets omorganisation, på ett nytt högsta ledarskap.

Han konstaterar också att Försäkringskassan haft tre hektiska år.

– Jag måste medge att det har varit slitsamt även för mig, skriver han.

På uppdrag av regeringen har Försäkringskassan på kort tid förberett och genomfört två stora förändringar, tandvårdsstödet och rehabiliteringskedjan i sjukförsäkringen.

För särskilt den senare har Försäkringskassan med Curt Malmborg i spetsen fått utstå mycket kritik.

Men det har också funnits intern kritik mot Curt Malmborg, konstaterar TT. I en artikel i Upsala Nya Tidning tidigare i veckan ställde flera anställda och före detta anställda krav på generaldirektörens avgång.

– Curt (Malmborg) kan inte få vara kvar. Han fungerar inte som chef, han saknar chefserfarenhet och det har blivit uppenbart för alla, säger en före detta chef till tidningen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev