Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Man häktad för spridning av hiv

Publicerad: 7 juni 2007, 14:36

En 32-årig man från Stockholm begärdes i dag häktad misstänkt för att ha smittat två flickor med hiv, uppger flera medier.


Mannen greps i tisdags och enligt häktningsframställan misstänks han för två fall av grov misshandel, försök till misshandel eller alternativt framkallande av fara för annan.

32-åringen har också haft kontakt med 130 unga flickor via chatsidor på internet. Polisen vet i dagsläget inte hur många av dessa flickor som mannen har träffat fysiskt. Brotten misstänks ha skett mellan 2003 och 2006 i bland annat Hässelby.

Enligt obekräftade källor som Dagens Nyheter hänvisar till har mannen varit hiv-positiv i 15 år. Han ska också vara dömd för flera olika typer av brott tidigare. Polisen försöker nu få kontakt med de flickor som varit i kontakt med 32-åringen.

Åke Örtqvist, smittskyddsläkare i Stockholms läns landsting, bekräftar för Dagens Nyheter att landstinget varit i kontakt med mannen då han fortfarande var på fri fot.

– Vår bedömning var att han just nu inte utgör en smittrisk. Normalt är det oerhört liten risk att smitta överförd vid en tillfällig kontakt, säger Åke Örtqvist till tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev