Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Månadslön: 140 000 kronor

Publicerad: 21 januari 2010, 11:57

Månadslön: 140 000 kronor

Foto: Sigbjörn Olofsson.

Sjukhusdirektören som ska leda besparingsarbetet vid Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand får en lön på 140 000 kronor i månaden.


Sedan några veckor tillbaka är Sigbjörn Olofsson chef för både Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand och Örnsköldsviks sjukhus. Som sjukhusdirektör i Örnsköldsvik har han haft en månadslön på 80 000 kronor.

För sitt nya dubbla uppdrag får han 140 000 kronor i månaden. Dessutom får han gratis boende i Sundsvall, tjänstebil och fem dagliga tidningar, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Sigbjörn Olofsson själv vill inte kommentera sin lön, enligt de lokala tidningarna. Landstingsdirektören Lars Bolin försvarar överenskommelsen med att det blir billigare för landstinget än att anställa två sjukhusdirektörer.

Maria Bäckman, avdelningsordförande för Vårdförbundet i Västernorrland, är syrlig i sina kommentarer.

– Det var en rejält tilltagen summa. Då kan man förstå att man måste hålla igen när det är förhandlingar för våra medlemmar och det handlar om någon hundralapp, säger hon till lokaltidningen Dagbladet.

Sigbjörn Olofssons företrädare Margaretha Rödén hade en månadslön på 100 000 kronor. Hon petades före nyår efter att ha hamnat i konflikt med landstingets politiska ledning om hur besparingar skulle genomföras.

Relaterat material

Nytillträdd sjukhusdirektör sparar bort 200 jobb till

Petad chef får starkt stöd

Oenighet orsak till att de två cheferna genast måste sluta

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev