Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Många företag ville träffa studenter

Publicerad: 15 mars 2013, 10:49

Pharmada i Uppsala.

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

Trots tuffa tider för både apoteksföretag och läkemedelsindustri var det många utställare på de två arbetsmarknadsdagarna Pharmada och Alarm.


I går, torsdag, hölls apotekar- och receptariestudenternas årliga arbetsmarknadsdag Pharmada i Uppsala. När Dagens Apotek var där strax efter lunch var det mycket folk, men senare på dagen mattades det av något.

Helena Tornberg, projektledare för Pharmada och apotekarstudent, var nöjd.

– Jag och kommittén för Pharmada har arbetat med det här sedan i september och det här var belöningen, säger hon.

Apoteksföretagen har haft pressad ekonomi och läkemedelsindustrin i Sverige har delvis krisat de senaste året. Ändå kom det fler utställare i år än förra året.

– Vi hade 38 utställare. Förutom läkemedelsföretag och apotekskedjor fanns också Läkemedelsverket, Akademiska sjukhuset och företag med egna nischer som till exempel Apotekstjänst på plats, säger Helena Tornberg.

Tidigare den här veckan hölls också apotekar- och receptariestudenterna i Göteborg sin årliga arbetsmarknadsdag Alarm. Inte heller där märktes någon kris av sett till antal utställare.

– Alla utställare som har kommit förut kom också i år förutom Astra Zeneca, säger Henrietta Bangur, projektledare för Alarm och apotekarstudent i Göteborg.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev