Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Många inställda operationer på Skånesjukhus under strejken

Publicerad: 8 maj 2008, 12:59

Runt 340 operationer på Universitetssjukhuset Mas har ställts in med anledning av den pågående vårdstrejken. Vid Universitetssjukhuset i Lund har bland annat 79 canceroperationer skjutits upp.


Enligt Region Skåne handlar det om 340 operationer som kräver narkos som fått flyttas fram på Universitetssjukhuset Mas.

På Universitetssjukhuset i Lund  har 165 planerade ortopediska operationer avbokats. 79 av de runt 280 personer i regionen som står på väntelista för att opereras för cancer har också fått sina operationer framskjutna. Även andra typer av operationer har fått ställas in.

Anledningen är att antalet vårdplatser inte räcker till när Lund får ta emot patienter från strejkdrabbade sjukhus, skriver regionen i ett pressmeddelande. I går var 155 personer från Mas upptagningsområde inlagda på Universitetssjukhuset i Lund på grund av vårdkonflikten.

Enligt regionen är läget fortsatt ansträngt vid flera av de sjukhus som inte omfattas av strejken. Några patientskador som sätts i samband med strejken har dock inte rapporterats i Lund.

Minst 150 anställda vid Universitetssjukhuset Mas arbetar under strejken på andra sjukhus. Av dem är runt 50 läkare.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev