Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Många vill bli lyckliga säljare

Publicerad: 2 september 2013, 13:31

Besökare på Apoteksmässan 2012.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Ett seminarium om supernöjda kunder och lyckliga säljare har lockat flest intresserade inför mässan Apotek & Egenvård.


I morgon, tisdag, öppnar apoteksbranschens mässa på Kistamässan i norra Stockholm.

– Det är full fart, alla utställare ska flytta in och bygga upp i dag så det händer mycket här, berättar projektledaren Pernilla Åbrink för Dagens Apotek.

Sammanlagt 127 utställare ska få ordning på sina montrar innan besökarna anländer. De flesta är egenvårdsföretag som säljer allt ifrån glutenfria bakmixer till tandblekning. Men även fackförbund och läkemedelsdistributörer har egna montrar.

Varken apotekskedjorna eller de större läkemedelsföretagen finns däremot på plats.

– Det finns en del läkemedelsbolag här. Inte sådana som bara säljer receptbelagda läkemedel dock eftersom det inte är riktigt relevant för dem att vara här, det är inte dem vi vänder oss till, säger Pernilla Åbrink.

Förutom utställarnas montrar finns också ett seminarieprogram, som Kistamässan utformat tillsammans med Läkemedelsverket, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket TLV, Svensk egenvård, Sveriges hudterapeuters riksorganisation och Sveriges fotterapeuter.

Allra populärast är just nu en programpunkt med titeln Supernöjda kunder och lyckliga säljare, där beteendevetaren Susanne Einhorn berättar om hur personalen kan släppa loss sin inre drivkraft och kreativitet. Hela 245 personer har hittills anmält intresse för detta seminarium.

Det är fjärde gången mässan ordnas och den här gången har den bytt namn till Apotek & Egenvård. Pernilla Åbrink hoppas att alla som jobbar med egenvård i någon form ska känna sig välkomna, även de som arbetar i exempelvis hälsobutiker eller dagligvaruhandeln.

– Det hänger lite samman med namnbytet att vi önskade bredda oss. Egentligen har vi riktat oss till de här grupperna och bjudit in dem förut också, men man kanske inte har känt sig lika träffad när namnet var Apoteksmässan, säger hon.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev