Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mångsysslare satsar på apotek

Publicerad: 7 maj 2010, 13:10

Näringslivsprofilen och "jobbskaparen" Shervin Razanis företagsgrupp har hittills cirka 50 anställda. Apotek blir nästa verksamhetsgren.


Civilekonomen och entreprenören Shervin Razani har grundat företag inom bland annat bemanning, event och redovisning med sammanlagt ett 50-tal anställda.

Kronjuvelen på senare år har varit det snabbt växande bemannings- och rekryteringsföretaget Jurek Bemanning.

Nu ger han sig in i apoteksbranschen. I går, torsdag, kom beskedet att han tar över majoritetsägandet av apoteket Grävlingen i Kista inom Apoteksgruppen.

Shervin Razani kom till Sverige från Iran med sin mamma 1986, åtta år gammal. Han växte upp i Kista utanför Stockholm, där han nu har köpt apotek.

Varför apotek?

– Jag har varit aktiv i branscher med hård konkurrens, och det är tilltalande att ge sig in i en ny bransch där en hård konkurrens håller på att växa fram. Det kommer också att uppstå synergier med mina övriga verksamheter inom bemanning, eventverksamhet, kapitalförvaltning och redovisning, bland annat på inköps-, IT- och redovisningssidan, säger Shervin Razani.

Du är uppväxt i Kista. Var det avgörande för att det blev just Grävlingen?

– Ja, det finns lite nostalgiska skäl i det här. Jag är välbekant med området och det är en anledning till att jag tittade på just det här apoteket.

Vad kan du om apoteksbranschen?

– Inget, den kunskapen får jag skaffa mig. Jag letade också apotek med stor kompetens hos personalen. Min uppgift blir främst att motivera personalen och skapa goda incitament och förutsättningar.

Är ditt ägande långsiktigt?

– Ja, absolut, det är långsiktigt. Jag har inga planer på att göra någon exit.

Vill du köpa fler apotek?

– Ja, det kan bli fler.

I en rapport från Handelshögskolan 2007 utsågs du till en av landets främsta jobbskapare. Kommer du att skapa nya jobb på apoteket?

– Ja, jag siktar på tillväxt och ambitionen är att kunna anställa fler om omsättningen förbättras.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev