Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Med full koll på allt när larmet går

Publicerad: 16 november 2005, 09:34

Att innehållet i sjukhusets akutväska fungerar är livsviktigt. Ett enkelt varningssystem gör det enkelt att hålla koll utan att ens öppna den.


Hans Svensson, anestesisköterska på Visby lasarett på Gotland, är ansvarig för de två akutväskor som används vid akuta uttryckningar med ambulanshelikoptern. För att slippa att ta ut hela innehållet när väskorna kontrolleras har Hans Svensson tagit fram ett eget sätt att snabbkolla väskorna på.

- Jag har gjort en baslista, som jag lagt in i min dator, över allt innehåll i väskorna, totalt ett 70-tal saker. Jag har lagt in det i bokstavsordning och därefter ordnat allt efter de olika fack där de ska finnas, berättar han.

Planerar bättre  Listorna gör de möjligt att snabbt hitta i väskan. Genom att lägga in bäst-före-datum i almanackan på innehållet i väskan, exempelvis sprutor, spetsar, batterier och läkemedel, kan han också snabbt se om något bör bytas ut.

- Det här gör det möjligt för mig att planera bättre. Jag kör ut en lista varje månad och ser vad som är gammalt och behöver ersättas, berättar han.

Hans Svensson tycker att är viktigt att lägga ned ett bra grundjobb på att lista allt som ska finnas i väskan.

- Det gör det enkelt att sköta väskan i fortsättningen, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev