Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medhelp vill hitta lösning

Publicerad: 4 juni 2013, 14:11

När Medhelps verksamhetschef informerade personalen om landstingens uppsägning hade vissa redan läst det på Facebook.


Det berättar Geir-Erik Hyvärinen, kommunikationschef på Medhelp AB. Han själv fick veta att de fyra landsting som företaget haft avtal med inte ville fortsätta samarbetet via en reporter.

Landstinget i Uppsala läns chefsjurist Jens Larsson formulerade tidigare i dag i ett mejl kritik mot ”privata aktörers löften att de skulle kunna hantera samtalsflödena till ekonomiskt fördelaktiga villkor”. Om detta säger Geir-Erik Hyvärinen:

– Vi fick en inbjudan att lämna ett pris, ett anbud, som är en bindande juridisk text. Där beskrev landstingen en volym. Den volymen visade sig ganska snabbt inte stämma. Vi har de senaste, nästan 19 månaderna, påtalat det. Det har varit fullständigt självklart att den här större volymen faktiskt gäller. Vi menar att vårt anbud är baserat på det underlag vi fick och utifrån det har vi satt vårt pris och vårt bud.

Det är inte rimligt att Medhelp själv får stå för den kostnadsökning som har uppstått, tycker Geir-Erik Hyvärinen.

– Vi vill inget hellre än att fortsätta driva den här verksamheten, men vi vill göra det på marknadsmässiga villkor och få en rimlig ersättning för det arbete vi utför. Jag vill samtidigt poängtera att vi inte sagt upp avtalet, vi har hela tiden tydligt talat om att denna fråga behöver lösas före den 19 juni.

Medhelps ledning har inte träffat landstinget sedan det stod klart att samarbetet upphör, ännu.

– Jag hoppas att vi nu så fort som möjligt kan sätta oss ner med landstingen och prata om hur vi kan lösa situationen, säger Geir-Erik Hyvärinen.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev