Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medicin och operation privatiseras i Bollnäs

Publicerad: 27 oktober 2009, 10:00

Omkring 80 procent av verksamheten på Bollnäs sjukhus ska privatiseras. Det har den politiska majoriteten i Landstinget Gävleborg bestämt.


Att hela eller delar av Bollnäs sjukhus ska läggas ut på entreprenad är beslutat sedan tidigare. Nu har landstinget gått ut och sonderat intresset. De privata aktörer som kontaktats har visat störst intresse för medicin och operation, som utgör 80 procent av all verksamhet på sjukhuset.

– Dessa verksamheter lämpar sig bäst att handla upp. Övriga verksamheter bör inte ingå i upphandlingen eftersom vi redan tittar på andra möjligheter att utveckla de verksamheterna, säger landstingsrådet Ann-Margret Knapp (s) i ett pressmeddelande.

Bland de verksamheter som blir kvar i landstingets regi finns bland annat gynmottagningen, barnmorskemottagningen och röntgenavdelningen.

Den politiska ledningen i Gävleborg siktar på ett teckna ett långsiktigt avtal med en entreprenör som får övergripande ansvar för hela verksamheten. Ett beslut med närmare detaljer om hur upphandlingen ska gå till kommer att fattas i landstingsstyrelsen under den närmaste månaden.

Relaterat material

Bollnäs sjukhus privatiseras

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev