Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medicinstudenter ställer krav

Publicerad: 15 mars 2013, 09:40

Studenterna i Medicinska föreningen i Lund och Malmö har skickat en kravlista till regionpolitikerna i Skåne. Om kraven inte uppfylls hotar de med strejk


Listan som Medicinska föreningen i Lund och Malmö har skickat till regionpolitikerna i Skåne innehåller tre punkter. Studenterna kräver stopp för besparingar som inskränker klinikernas möjlighet till undervisning och handledning. De vill också ha ett ökat studentinflytande i regionen där studenter på vårdutbildningar får delta i beredningen av frågor som påverkar deras utbildning.

För det tredje kräver studenterna rimlig arbetsmiljö och bättre patientsäkerhet i vården. Detta innebär bland annat krav på ett upphävt anställningsstopp, en plan för långsiktiga nyanställningar och en utökning av antalet vårdplatser.

Studenterna från Medicinska föreningen ska nu träffa regionpolitikerna för att framföra sina krav. Den 13 maj ska ett nytt möte hållas mellan studenter och politiker. Om studenterna då inte upplever att de har fått gehör för sina krav hotar de med att gå ut i strejk.

Relaterat material

Skånska läkarstudenter tar ton

Studenter vill ha vårdstrejk

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev