Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medicintekniska företag möter tänkbara investerare

Publicerad: 1 december 2008, 15:06

Medicintekniska företag möter tänkbara investerare

Svenska företag inom medicinteknik har på torsdag chansen att möta investerare, på Medtech Investment Day i Kista.


– Sverige har många fina medicintekniska företag, men ett stort problem har varit att få in kapital till bolagen, säger Olof Berglund, som arbetar med innovationsfrågor på branschorganisationen Swedish Medtech.

Därför bestämde sig företaget Sting, Stockholm Innovation & Growth, tillsammans med Swedish Medtech för att göra något åt saken. Resultatet blev Medtech Investment Day, en nationell investerardag med syftet att låta unga innovationsföretag inom medicinteknik få visa upp sig för riskkapitalister. 19 företag kommer att presentera sig under dagen, med allt från syntetiska benprodukter till övervakningssystem av förlossningar.

Både svenska och internationella investerare deltar.

– Förvånansvärt många svenska investerare var intresserade av att medverka. Alla de stora investerarna som vi ville ha med har tackat ja. Däremot hade vi hoppats på att fler internationella investerare skulle ställa upp. Där kan man se en effekt av finanskrisen, säger Olof Berglund.

Finanskrisens påverkan på investeringar inom medicinteknik är också ett ämne som kommer att tas upp under dagen. Även större medicintekniska företag, som har lyckats internationellt, kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

Medtech Investment Day äger rum i Kista Science Tower, den 4 december.

Andrea Björkman

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev