Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medstop fortsätter att rekrytera personal från Apoteket AB

Publicerad: 7 oktober 2009, 08:38

Fredrik Söderberg, tidigare vd på Apotekets dotterbolag Adara, blir vd på den apotekskedja som Medstop och riskkapitalbolaget Segulah vill starta.


Som Dagens Apotek berättat tidigare har Medstop/Segulah planer på att köpa apotekskluster och bli en ny apoteksaktör i Sverige.

Fredrik Söderberg har arbetat inom Ica och varit både försäljningschef och vd för Apotekets dotterbolag Adara. Han arbetade sin sista dag inom Apoteket AB i måndags, den 5 oktober.

Du har en bakgrund både från Apoteket och Ica. Har ditt jobbyte något att göra med att det aviserade samarbetet mellan dessa båda företag inte blir av?

– Nej.

Beskriv din yrkesbakgrund i korthet.

– Jag är en detaljhandelsmänniska som arbetat i och drivit Ica-butik och även jobbat centralt inom Ica. Totalt har jag varit på Ica i 14 år. De senaste fyra åren har jag arbetat inom Adara.

När börjar du på Medstop?

– Omgående, säger Fredrik Söderberg.

Medstops svenska personalstyrka består sedan tidigare till stor del av tidigare Apoteket-medarbetare. Vd:n Joachim Nielsen, chefsapotekaren Leif Nilsson och controllern Kjell Dahlberg har alla bakgrund inom monopolföretaget.

Joachim Nielsen, slutar du nu?

– Nej, jag kommer att fortsätta. Den exakta rollfördelningen i företaget är inte helt färdig och beror på hur den här processen landar, säger Joachim Nielsen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev