Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medstops förra vd blir konsult för Visma

Publicerad: 27 augusti 2013, 06:00

Fredrik Söderberg, tidigare vd för Medstop, ska nu använda sin kunskap om apotek för att stötta Visma i att ta fram nya IT-lösningar för branschen.


I våras köptes apotekskedjan Medstop upp av Oriola-KD, som även äger Kronans Droghandel. I samband med detta lämnade Medstops vd Fredrik Söderberg företaget. Nu har han fått ett nytt uppdrag, som konsult för Vismakoncernen.

– Hela den svenska apoteksmarknaden har hittills präglats av någon form av uppbyggnadsfas. Nu är det dags att lyfta blicken och hitta nya lösningar, säger Fredrik Söderberg till Dagens Apotek.

Visma säljer Pharma Suite, det IT-system som används på bland annat Medstop. Nu ska Fredrik Söderberg arbeta med att tillsammans med Visma utveckla produkter för apoteksmarknaden.

Det kan till exempel handla om att hitta sätt för personalen att använda sig av mobiltelefoner eller läsplattor på apoteket, berättar han. De anställda skulle kunna ha med sig en telefon med en mobil kassalösning ut på golvet och ta betalt direkt vid hyllan.

– Man kan även tänka sig kopplingar till expeditionsstödet, det är bara fantasin som sätter gränser, säger Fredrik Söderberg.

Uppdraget kommer han att arbeta med under hösten. Vad som sedan väntar vet han inte, men Fredrik Söderberg har svårt att se sig själv som anställd på någon annan apotekskedja. Han lade en allt för stor del av sin själ och sitt hjärta i uppbyggnaden av Medstop.

– Att affären blev av är fantastiskt bra, Oriola är en trygg hamn för Medstop. Sedan är det klart att jag saknar företaget och människorna jag arbetade med. Att bygga upp Medstop är bland det roligaste jag någonsin har gjort, säger Fredrik Söderberg.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev