onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mer än 400 sjukhusjobb försvinner i Västernorrland

Publicerad: 8 september 2009, 09:47

Mer än 400 sjukhusjobb försvinner i Västernorrland

Foto: Sjukhuset i Sundsvall.

Mellan 450 och 500 personer får sluta på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand. Trots det ska vården bli minst lika bra, lovar sjukhusdirektören.


Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand har fått i uppdrag av Landstinget Västernorrland att sänka kostnaderna med 235 miljoner kronor. Att det kommer att krävas stora personalneddragningar har stått klart sedan i våras.

I dag, tisdag, presenterades ett förslag om hur neddragningarna ska gå till för de anställda. Enligt det ska antalet årsarbetare minskas med drygt 400. Det innebär att mellan 450 och 500 personer berörs.

– Det är givetvis tråkigt att vi behöver genomföra så stora minskningar av personalstyrkan, men jämförelser med andra motsvarande sjukhus visar att en minst lika bra vård kan bedrivas med mindre resurser. Samtidigt befinner sig Landstinget Västernorrland i en mycket svår ekonomisk situation, säger sjukhusdirektören Margaretha Rödén till sjukhusets egna nyhetsbrev Nyhetsbladet.

Hur nedskärningarna ska fördelas mellan de olika yrkesgrupperna avgörs först senare i höst. Delar av förslaget måste också godkännas av landstingets politiska ledning innan det kan bli verklighet.

Relaterat material

Härnösand kan drabbas hårt när länssjukhus måste spara

Hundratals jobb hotade när länssjukhus måste spara

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev