onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mer patienttid med Pascal i platta

Publicerad: 2 juni 2014, 08:21

Nu kan alla använda Pascal på surfplatta. Tester och utvärderingar visar att det är användarvänligt och patientsäkert, enligt Inera.


Syftet med att göra Pascal tillgängligt på surfplatta är att öka tillgängligheten och ta bort omvägen via papper och penna, för framför allt mobil sjukvårdspersonal.

– Det är särskilt användbart inom hemsjukvården eftersom personalen kan koppla upp sig direkt och få aktuell information, titta i läkemedelslistan och kanske gå igenom den tillsammans med patienten, säger Jan Ahlén, projektledare för Pascal på surfplatta, på Inera.

Även läkare i primärvården som åker på hembesök kan ha stor nytta av den nya tjänsten, tiden med patienten ökar. På sjukhus ser han inte att nyttan är lika given.

För att surfplattor ska bli riktigt efterfrågade inom sjukhusvården behöver det finnas fler applikationer mobilt, särskilt journalsystemen, tror Marie-Louise Gefwert, tjänsteansvarig för Pascal på Inera.

– Men det här är ett steg på vägen dit, säger hon.

Av de 40 läkare och sjuksköterskor som ingick i utvärderingen ansåg 90 procent att det var användarvänligt med Pascal på platta. Alla tyckte att systemet var patientsäkert.

Inloggning görs med Siths-kort alternativt engångskod. Plattformen är anpassad för Windows 8 och Ipad.

Relaterat material

Pascal snart för läsplatta

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev