tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mer pengar till sjukvården utlovas i Stockholm

Publicerad: 7 maj 2013, 09:51

Alliansen i Stockholms läns landsting lovar att göra stora satsningar på sjukvården utan att höja landstingsskatten nästa år.


”Genom ordning och reda i landstingets ekonomi kan vi säkerställa en sjukvård med ökad tillgänglighet och hög kvalitet”, står det bland annat i pressmeddelandet från den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting.

– En välmotiverad satsning på geriatrik och rehabilitering framgår med all tydlighet i budgeten. Vidare satsar landstinget drygt 1,5 miljarder kronor på forskning, utveckling och utbildning samt på ett nytt specialistsjukhus för diabetes, säger Stig Nyman (KD), äldre och forskningslandstingsråd, i pressmeddelandet.

Enligt alliansens uppgifter är budgeten i balans med ett överskott på 52 miljoner kronor 2014. Landstingsskatten ligger kvar på 12,10 kronor.

Sjukvården ska nästa år få 50,7 miljarder kronor, vilket ska vara 1,8 miljarder kronor mer än 2013. I alliansens budget för nästa år ingår en särskild lönesatsning på specialistsjuksköterskor, fler vårdcoacher till de svårast sjuka, fler nya ambulanser och specialistsjukhus för diabetes.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev