Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mer samverkan på gång i Örebro

Publicerad: 3 september 2013, 12:54

Sex förvaltningar ska bli en när sjukvården i Örebro läns landsting omorganiseras.


Under våren har hälso- och sjukvårdsorganisationen i Örebro läns landsting utretts. Resultatet blir att dagens sex sjukvårdsförvaltningar – Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga och Lindesbergs lasarett, primärvård, psykiatri, habilitering samt hjälpmedel – slås samman till en ny hälso- och sjukvårdsförvaltning med gemensam ledning och styrning.

Landstingsdirektör Rickard Simonsson säger i ett pressmeddelande att landstinget måste ta tillvara alla möjligheter till samordning och samverkan som finns.

– Dagens organisation ger inte riktigt det stöd som behövs för det. Utredningen pekar på att vi bör kunna få ut mer och bättre vård av de samlade resurser som finns. Såväl ekonomiska som personella resurser kan utnyttjas bättre.

Den nya hälso- och sjukvårdsförvaltningen kommer att ledas av Jan Olsson, i dag chef för Universitetssjukhuset Örebro. Han tillträder sin nya tjänst den 1 januari.

Landstingsdirektören har fått i uppdrag av landstingsstyrelsen att fortsätta förändringsarbetet. Bland det som finns kvar att utreda finns en gemensam forsknings- och utbildningsorganisation och en närsjukvårdslösning, skriver landstinget i pressmeddelandet.

SUSANNE FREDRIKSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev