Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mer vård till danska idrottare

Publicerad: 22 februari 2013, 11:47

Global Health Partner växer inom idrottsmedicinen. Det danska dotterföretaget har tecknat ett avtal som ska serva Danmarks främsta friidrottare.


Sedan januari 2012 är det Göteborgsbaserade Global Health Partner, GHP, huvudägare till Gildhøj Privathospital med verksamheter inom bland annat idrottsmedicin, ortopedi och ryggkirurgi.

Gildhøj, som ligger i utkanten av Köpenhamn, har nu tecknat ett samarbetsavtal om att tillhandahålla idrottsmedicin och idrottskirurgi till Team Danmark. Cirka 1 000 av Danmarks främsta elitidrottare är anknutna till Team Danmark, som är en organisation som ska stimulera elitidrotten.

– Samarbetet med team Danmark är ett kvitto på att Gildhøj Privathospital är en av Danmarks ledande idrottskliniker, säger Marianne Dicander Alexandersson, vd för GHP.

Parterna redovisar inte hur mycket avtalet är värt. Men det finns inget tak för hur många patienter som får behandlas, enligt finanschefen Tobias Linebäck, GHP.

GHP är stort inom idrottsmedicinen även i Sverige, framför allt genom IFK-kliniken Ortho Center i Göteborg. Där är försäkringsbolagen stora beställare och de betalar både för elitidrottare och för personer med privat sjukvårdsförsäkring.

Till GHP:s övriga verksamhetsområden hör bland annat specialisttandvård, ortopedi, ryggkirurgi/ryggvård, fetmakirurgi.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News