söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mevia hjälper de glömska ta läkemedel

Publicerad: 8 juni 2017, 07:54

Mevia ger patienter med dosläkemedel en påminnelse.

Nästa år lanserar företaget Mevia en ny produkt som hjälper glömska patienter att ta sina läkemedel. Den testas i Västra Götalandsregionen.


Redan i år räknar Mevia med att lansera den nya smarta förpackningen, skriver tidningen Packmarknaden. Mevia rankas som ett av de 33 mest lovande teknikbolagen i Sverige, enligt en listning från Ny Teknik och Affärsvärlden. Samma lista har även rankat bolag som Truecaller, Spotify och Yubico.

– Vår teknik kan skapa ett tryggare, bättre och mer effektivt vårdsystem som kan stötta människor att göra rätt med sin medicinering, säger Jesper Hassel, vd och medgrundare för Mevia, till Packmarknaden.

Mevia ska med sin produkt hantera problemet med felmedicinering. Lösningen innebär att exempelvis dospatienter får påminnelser via sms, appar eller automatiskt uppringda samtal. Påminnelserna är kopplade till det faktiska intaget av läkemedel.

När ett läkemedel tas, skickas en signal till Mevias databas. Uteblir signalen så skickas en påminnelse till patienten, anhöriga eller vårdanställda.

Testning har skett i äldreomsorgen i tre kommuner i Sverige, skriver tidningen. I Västra Götalandsregionen har Mevia fått projektmedel för att med innovationsplattformen Medtech West undersöka hur lösningen kan implementeras i vården, bland annat genom utbildningar och workshops.

– Genom projektet hoppas vi få underlag för att identifiera en grupp som vi ser att det kan vara relevant att genomföra ett större test tillsammans med, säger Jesper Hassel till Packmarknaden.

MARTIN WALLSTRÖM

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev