Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mikael Odenberg slutar i april

Publicerad: 4 december 2019, 14:54

Ordföranden i styrelsen för Karolinska institutet, Mikael Odenberg, kommer inte stå till förfogande när hans mandat går ut i april. Det skriver han själv i ett blogginlägg som publicerades i går tisdag.


Ämnen i artikeln:

Karolinska institutet

Motivet är att ”med universitetsledning, organisation och strategi på plats är tidpunkten ganska lämplig för ett byte.” Mikael Odenberg anger också ett privat skäl med sjukdomsfall i familjen.

I blogginlägget summerar han sina tre år i spetsen för Karolinska institutet. Tillsättningen av nye rektor Ole Petter Ottersen och en förändrad organisation är två saker som Mikael Odenberg är nöjd med, liksom framtagandet av en framtidsstrategi, ”Strategi 2030”.

Den senare kommer enligt Odenberg att vara till stor nytta då Karolinska institutet står införa flera utmaningar, där den mest ”akuta" gäller relationerna till Region Stockholm.

”Sjukvårdens finansiella problem men framför allt dess fragmentisering och universitetssjukhusets ändrade vårdkoncept gör det allt svårare att säkerställa goda förutsättningar för utbildning och klinisk forskning”, skriver Mikael Odenberg.

Carl-Magnus Hake

Reporter

carl-magnus.hake@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Karolinska institutet

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev