fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mikael Sjöberg slutar som statssekreterare

Publicerad: 8 september 2005, 08:03

Mikael Sjöberg (s) slutar som statssekreterare på socialdepartementet och blir generaldirektör på Arbetslivsinstitutet.


Det beslutar regeringen under torsdagen, enligt pressekreterare Ingemar Olsson på socialdepartementet.

Ny statssekreterare blir Kent Waltersson, historiker och kommunpolitiker för s i Linköping.

Mikael Sjöberg. Foto: Pavel Flato  Som statssekreterare har Mikael Sjöberg varit vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johanssons (s) högra hand och högsta tjänsteman på departementet.

När Dagens Medicin i början av året rankade sjukvårdens 100 mäktigaste aktörer hamnade Mikael Sjöberg på första plats, till och med före sin egen minister.

Mikael Sjöberg har varit statssekreterare på socialdepartementet sedan 1998. Fram till 2004 jobbade han under dåvarande socialministern Lars Engqvist (s).  Mellan 1994 och 1998 var han först politiskt sakkunnig och sedan statssekreterare på inrikesdepartementet, först under Leif "Blomman" Blomberg, sedan under Lars Engqvist.

Kent Waltersson är 38 år, har hustru och två barn.  Han är doktorand och lägger på fredagen fram sin avhandling i historia.

Kent Waltersson har varit politiskt sakkunnig på utbildningsdepartementet och har gjort vissa utredningsjobb åt regeringen.

Han sitter i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för s i Linköping och är ordförande i bildningsnämnden där.  Kent Waltersson tillträder som statssekreterare på måndag.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev