Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Miljoner saknas i Sensias konkursbo

Publicerad: 21 augusti 2013, 11:11

Preliminärt saknas 38 miljoner kronor i Sensias konkursbo för vårdcentralerna i Norrbotten och i Sundsvall.


Det står klart efter det edgångssammanträde som i tisdags hölls i Luleå. Det var då som Sensias representanter fick gå i god för räkenskaperna i bouppteckningen för dotterbolaget Hermelinen Vårdcentraler AB.

Största delsumman är på 22 miljoner kronor, det är vad huvudägaren Sensia Hälsovård AB anser att dotterbolaget är skyldigt dem. Länsstyrelsen kräver tillbaka de cirka sju miljoner kronor som betalats ut till de anställda genom lönegarantin.

Konkursförvaltare Anders Bergman vid Ackordscentralen Norrland AB vill inte närmare kommentera de olika posterna eftersom konkursförfarandet fortfarande pågår. För närvarande håller han på att sälja inventarier och utrustning för att minimera förlusten för fordringsägarna, dit även Norrbottens läns landsting hör.

I slutet av juni var konkursen ett faktum för Sensias vårdcentraler i Norrbotten, Västernorrland och Kalmar. Sensia tillhör de senaste årens snabbast växande företagsgrupperingar inom primärvården.

Trots att många nya företag dykt upp i och med vårdvalet i primärvården är det sällsynt med konkurser. Det har handlat om någon eller några om året. Sensias konkurs är den avgjort största inom primärvården.

Relaterat material

Personal från Sensia kvar

Snabbstängning för Sensia

Sex vårdcentraler i konkurs

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev