Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Miljonkrav på välkänd läkare

Publicerad: 17 oktober 2008, 13:24

Läkaren Nils Stormby krävs på 100 miljoner kronor – av sina styvbarn.


– Jag har uppfostrat dem och de har haft det jävligt bra. Det här är bara dumheter, säger Nils Stormby till Sydsvenskan.

Mycket ska ha mer. Ungefär så kan man sammanfatta rättstvisten mellan de fyra styvbarnen och läkaren och företagsledaren Nils Stormby som nu har nått hovrätten.

Efter det att Nils Stormbys hustru dog i september 1999 anordnade han en minneskonsert till hennes ära i Japan. Kort därefter började hennes barn, hans styvbarn sedan 1972, kräva den välkända läkaren, politikern och företagsledaren på pengar.

När Nils Stormby gifte sig med deras mor var barnen fortfarande små. När de flyttade hemifrån köpte han inte bara en lägenhet åt dem – han köpte en hel fastighet. I dag är barnen mellan 45 och 50 år gamla.

– De har bott här, jag har uppfostrat dem och stött dem ekonomiskt. De har haft det jävligt bra. Men nu pratar jag inte med dem längre. De är helt ointressanta för mig, säger Nils Stormby.

Kort innan hustrun dog upprättade makarna ett testamente som gav dem efterlevanderätt till hela den avlidnes förmögenhet. Ett testamente som ogiltigförklarades 2004 på de fyra barnens begäran. När barnen krävde 100 miljoner kronor sa tingsrätten nej. Barnen hade inte rätt till en enda av Nils Stormbys kronor.

Men nu har barnen överklagat till hovrätten.

– Jag vet precis hur mycket jag tycker att de ska få och tingsrätten tyckte likadant och det kommer hovrätten också att göra, säger Nils Stormby till Sydsvenskan.

Nils Stormby har drivit flera företag, dessförinnan har han bland annat varit chefsöverläkare i Malmö. Medialt blev han uppmärksammad förra året då han sålde sin vinsamling på auktion i New York. De 5 000 flaskorna gick under klubban för sammanlagt 24 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev