Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Min Doktor tar in vd från internetbranschen

Publicerad: 16 augusti 2017, 07:23

Laurens Leurink blir ny vd för Min Doktor.

Min Doktor utser Laurens Leurink till ny vd. Han tillträder den 11 september och ska leda bolaget från huvudkontoret i Malmö.


Laurens Leurink tillträder som vd för Min Doktors ägarbolag MD International. I den rollen efterträder han Charlotta Tönsgård, som avgick vid årsskiftet efter åtta månader som vd. Sedan dess har Min Doktor letat efter en ny permanent vd.

Lars Jörnow, styrelseordförande i Min Doktor, uppger att beslutet att välja Laurens Leurink i den rollen grundar sig på dennes erfarenhet av att skapa tillväxt i branscher där säkerhet och användarvänlighet står i fokus.

– Den planerade expansionen ställer nya krav på bolaget och rekryteringen av Laurens Leurink är ett viktigt steg på vägen att utveckla Min Doktor till Europas ledande digitala primärvårdsbolag, säger han i ett pressmeddelande.

Laurens Leurink har ett förflutet från internetbaserade och it-baserade företag som bokningsföretaget Booking Com, den digitala resebyrån Expedia och som grundare till Ditzo, ett företag som säljer sjukvårdsförsäkringar på internet. Han kommer från en roll som Senior Vice President på bokningssjätten Amadeus IT Group.

I samma veva tillträder Booking.coms tidigare vd Kees Koolen, som är partner på EQT Ventures, som styrelseledamot i Min Doktor.

Relaterat material

Min Doktors vd slutar med omedelbar verkan

Digital vårdcentral prisas

MARTIN WALLSTRÖM

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev