Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mindre kluster kan räcka för Kronans Droghandel

Publicerad: 15 juni 2009, 08:54

Kronans Droghandel vill i första hand köpa ett stort apotekskluster, men kan nöja sig med att köpa mindre, vid sidan om de apotek som man planerar att starta i anslutning till Coops stormarknader.


Det berättar Kimmo Virtanen, vice vd och ekonomichef på KD-Oriola, för Dagens Apotek.

Apoteket Omstrukturering AB, OAB, offentliggjorde i början av maj uppdelningen av de statliga apotek som ska säljas inför omregleringen av apoteksmarknaden. Bolaget valde att skapa två stora apotekskluster på 200 respektive 170 apotek, sex betydligt mindre samt ett småföretagarkluster.

Finländska KD-Oriola och Kooperativa Förbundet, KF, presenterade i morse sin gemensamma satsning på att köpa apotekskluster och starta nya apotek.

– Vi utesluter inte möjligheten att köpa ett av de två största klustren. Men med KF vid vår sida kan vi också starta med ett mindre antal köpta apotek. Målet är i båda fallen att uppnå ett meningsfullt antal apotek för att kunna bli en ledande apotekskedja i Sverige, säger Kimmo Virtanen.

De helt nya apotek som kommer att placeras vid Coop-anläggningar, ska huvudsakligen ligga i anslutning till landets 66 Coop Forum-stormarknader.

Kommer alla Coop Forum att få ett apotek?

– Inte nödvändigtvis alla, men sannolikt ett stort antal av dem, säger Kimmo Virtanen.

KD-Oriola och kooperationen gör stor apotekssatsning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev