tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Minska antalet utbildningsplatser”

Publicerad: 10 oktober 2012, 12:01

En låg lönenivå är ett av skälen till att sjukgymnaster i Västmanland vill minska antalet platser vid landets sjukgymnastutbildningar.


Det är svårt för en sjukgymnast att få ett jobb. Samtidigt är möjligheten att få upp sjukgymnasternas löner dålig eftersom det finns så många sjukgymnaster. Antalet sjukgymnaster väntas också öka de kommande tio åren. Därför borde Legitimerade sjukgymnasters riksförbund, LSR, verka för att minska antalet utbildningsplatser i landet, skriver representanter för distrikt Västmanland i motionen, som ska behandlas vid fullmäktige den 17–18 november.

Förbundsstyrelsen skriver i sitt svar att efterfrågan på sjukgymnaster förväntas öka och att man snarare måste påvisa för arbetsgivarna att lönesättningen inte är rimlig i dag. Att minska antalet utbildningsplatser ser styrelsen inte som något som skulle förbättra löneläget. Däremot skulle en ökad konkurrens om duktiga sjukgymnaster kunna leda till en högre lön. Därför är förbundsstyrelsens förslag att avslå motionen.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev