Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Missnöjd thoraxchef slutar

Publicerad: 12 december 2008, 11:43

Missnöjd thoraxchef slutar

Per Werner lämnar jobbet som chef för thoraxcentrum på Blekingesjukhuset i Karlskrona efter ett år. Han har inget förtroende för sjukhus- och landstingsledningen.


Thoraxcentrum i Blekinge genomför fler hjärtoperationer än tidigare och har ökat sina intäkter med 6 miljoner kronor under det senaste året. Trots det kan kliniken drabbas när Landstinget Blekinge måste spara. Signalerna från landstingsledningen har väckt stor oro bland personalen.

Nu har klinikchefen Per Werner bestämt sig för att sluta i protest.

– Den ledningskultur som finns inom landstinget och Blekingesjukhuset överensstämmer inte med mina värderingar om hur en kvalificerad hjärtsjukvård ska bedrivas, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Per Werner tycker att ledningen är dålig på att kommunicera och nämner ett konsultbesök på thoraxcentrum i förra veckan som ett exempel. Inför mötet bad konsulterna honom att komma med synpunkter på en analys av verksamheten som gjorts tidigare i år. Själv kände han inte till att den genomförts, trots att han är verksamhetschef.

En annan källa till missnöje är en ny hjärt- och lungmaskin som har köpts in för 2 miljoner kronor. När den redan hade anlänt till sjukhuset gav ledningen besked om att den inte skulle packas upp.

– Jag var helt omedveten om detta och fick höra om det på omvägar av min personal. Maskinen är inköpt, men den bara står. Jag vet inte om sjukhusledningen tänkt sälja den, säger Per Werner till Blekinge Läns Tidning.

Nu ska han börja på ett nytt jobb som närsjukvårdschef inom primärvården i Region Skåne.

Fotnot: Dagens Medicin har sökt landstingsdirektören Jan Svanell för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev