Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Moderaterna tillbakavisar<BR>kritik mot vårdpolitiken

Publicerad: 11 augusti 2010, 07:39

Svenskarna är mer nöjda med vården nu än för fyra år sedan. Så bemöter Moderaterna kritiken mot regeringens sjukvårdspolitik.


Det var i går, tisdag, som Socialdemokraterna presenterade en granskningsrapport där regeringens insatser på vårdområdet döms ut som ett misslyckande. Föga förvånande har Moderaterna en annan bild av verkligheten.

– Enligt den senaste objektiva utvärderingen Vårdbarometern så uppger svenskarna att de är mer nöjda med sjukvården nu än 2006. Det är det tydligaste tecknet på att alliansen gör rätt. Vi arbetar för patienterna, inte för våra politiska motståndare, säger Filippa Reinfeldt, partiet talesperson i sjukvårdsfrågor, i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna hänvisade till statistik som visar att det stod 2 000 fler i vårdkö i maj i år jämfört med i maj 2006. Moderaterna plockar fram andra siffror som säger att antalet patienter som får vänta mer än 90 dagar har minskat med 40 000 sedan regeringen startade sin satsning kömiljarden.

En annan tvistefråga rör Vårdval Stockholm. Socialdemokraterna hävdade att systemet missgynnar de svårast sjuka, medan Moderaterna hellre framhåller att läkarbesöken i socialt utsatta områden har blivit fler.

Filippa Reinfelt (M) säger också att hennes parti har levt upp till vallöftet från 2006 om att inga fler akutsjukhus ska privatiseras.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev