Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mölndals sjukhus spärrades av

Publicerad: 8 oktober 2020, 08:22

Arkivbild.

Foto: Thinkstock

Mölndals sjukhus fick under natten spärras av efter att en man, skadad i en explosion, tagit med sig det explosiva föremålet i ambulansen och lämnat det utanför sjukhuset. Detta rapporterar lokal media.


Ämnen i artikeln:

Sahlgrenska universitetssjukhusetVästra Götalandsregionen

Det var vid femtiden i natt som personal från Mölndals sjukhus i Västra Götalandsregionen hörde av sig till polisen eftersom en man som kommit in till sjukhuset i ambulans uppgett att han lämnat ett misstänkt föremål utanför entrén till sjukhuset. Mannen ska ha hittat föremålet i fråga nära sitt hem i Gårdsten och tagit med sig det hem. Det ska sedan ha exploderat.

Föremålet ska han sedan ha tagit med sig i ambulansen och det är enligt både Göteborgs-Posten och GT så som det hamnat utanför sjukhuset.

Incidenten ledde till stora polisavspärrningar runt sjukhuset. Vid sjutiden var Nationella bombskyddet på plats och ungefär en halvtimme senare kunde avspärrningarna börja hävas, rapporterar både G-P och GT. Mannen är nu misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Även brott mot lagen om brandfarliga  och explosiva varor utreds.

Cathrine Hofbauer

Reporter

cathrine.hofbauer@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev