Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mora lasarett utrymt efter brand

Publicerad: 24 mars 2017, 11:44

Delar av Mora lasarett har evakuerats sedan det börjat brinna i en ambulans vid ambulansintaget, rapporterar lokala medier.


Ämnen i artikeln:

Mora lasarettAkutsjukvård

– Det är en kraftig brand. Vi utrymmer hela akuten och en vårdmottagning till, säger Johan Szymanski, räddningschef i Mora, till P4 Dalarna.

Akutmottagningen kan inte ta emot några patienter.

– Landstingets regionala sjukvårdsledning sitter just nu i möte och man har gått upp i förstärkningsläge, säger Lena Sterner på Landstinget Dalarnas pressjour till Dala-Demokraten.

Vid halv tvåtiden hade det sjuktransportfordon, som tidigare var övertänt och orsakade branden, avlägsnats från ambulanshallen, uppger Lena Sterner för SVT Nyheter Dalarna.

Saneringspersonal ska vara på väg för att ta hand om de rökskador som främst drabbat ambulanshallen och akutmottagningen, men även intilliggande verksamheter som röntgen.

De patienter som befann sig på akutmottagningen är evakuerade till Mora vårdcentral och det har även upprättats en tillfällig akutmottagning på uppvakningsavdelningen vid Mora lasarett.

Enligt Lena Sterner har landstinget inga uppgifter om att någon patient kommit till skada vid branden.

Ambulanstransporter dirigeras nu till Falu lasarett som har ökatsin beredskap. Även de intilliggande landstingen i Värmland och Västmanland har informerats om läget och kan vid behov hjälpa till.

TT, DAGENS MEDICIN

Ämnen i artikeln:

Mora lasarettAkutsjukvård

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News