Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morddömd började aldrig läsa till läkare

Publicerad: 12 mars 2009, 15:38

Den morddömde student som antogs till läkarutbildningen i Uppsala började aldrig kursen, skriver Upsala Nya Tidning, UNT.


I januari avslöjades att en man som dömts för mordet på en fackföreningsman har antagits till läkarutbildningen vid Uppsala universitet.

Skolan har aldrig officiellt bekräftat att det rör sig om just den morddömde mannen, utan bara att en person med skyddad identitet antagits. Enligt UNT är det dock bekräftat att denna student är just den morddömde.

Det har funnits en oro och funderingar bland andra läkarstudenter. Nu har universitetet berättat för dem att den aktuelle studenten inte deltar i utbildningen.

– Vad vi vet har personen inte deltagit alls, och vi valde att då att gå ut med detta till studenterna, eftersom de undrat, säger Olle Nilsson, programansvarig för läkarutbildningen, till UNT.

Det är oklart om det är studenten som själv har valt att inte delta i utbildningen, eller om han uppmanats till det av universitetet.

Den morddömde mannen har tidigare påbörjat läkarstudier vid Karolinska institutet, men stängdes av från den utbildningen efter att det avslöjats att han hade förfalskat uppgifter i ansökningshandlingarna.

Relaterat material

Morddömd åter antagen på läkarutbildning

Morddömd student förlorar plats på KI:s läkarutbildning

KI ber om råd angående morddömda studenten

Läkarstudenten nynazist - mördade fackföreningsman

Morddömd läser till läkare

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev