Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgonens nyheter: Allt fler äldre får antidepressiva

Publicerad: 9 April 2008, 07:01

Experter varnar för att antidepressiva läkemedel skrivs ut alltför lättvindigt till äldre personer. Allt fler personer över 75 år får antidepressiva, men få landsting har särskilda enheter för äldrepsykiatri. Läs också om att anhörigvårdare ska få laglig rätt till stöd från kommunerna.


SVENSKA DAGBLADET

Allt fler äldre får antidepressiva

Förskrivningen av antidepressiva läkemedel till personer över 75 år har ökat kraftigt under 2000-talet. Men få landsting har speciella enheter för äldrepsykiatri.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Anhörigvårdare får rätt till stöd

Från årsskiftet ska kommunerna bli skyldiga att erbjuda hjälp och stöd till anhöriga som vårdar äldre, sjuka och funktionshindrade. Det vill folkhälsominister Maria Larsson (kd), som lägger fram ett förslag till lagändring i dag.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Yngre riskerar hörselproblem

Ny teknik som mp3-spelare gör att många ungdomar utsätter sig för starkare ljud än vad som är tillåtet för arbetare inom industrin. Hörselforskare varnar för att fler och yngre personer än tidigare kan drabbas av allvarliga hörselskador.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Pappa viktig för barns beteende

En aktiv fadersgestalt är viktigt för att förebygga psykisk ohälsa hos flickor och beteendeproblem hos pojkar. Det visar en kontroversiell studie från Uppsala universitet.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev