Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Antibiotika till spädbarn kan öka astmarisk

Publicerad: 8 maj 2008, 07:05

Risken att utveckla astma är kraftigt förhöjd hos spädbarn som fått antibiotika under sin första vecka. Det visar en ny, svensk studie. Läs också om att s-kvinnorna nu stödjer Vårdförbundets strejk.


GÖTEBORGS-POSTEN

Antibiotika till spädbarn kan öka risk för astma

Spädbarn som får antibiotika under sin första levnadsvecka löper en mer än tre gånger förhöjd risk att få astma. Det visare en studie på 5000 barn i Västra Götaland.

Läs mer

SVERIGES RADIO

S-kvinnor stödjer sjuksköterskor

Under de första veckorna av Vårdförbundets strejk har vänsterpartiet varit ensamt om att uttala sitt stöd, men nu meddelar också det socialdemokratiska kvinnoförbundet att det stödjer de strejkande.

Läs mer

Fler använder röntgenbedömning på distans

Allt fler svenska sjukhus använder utländska företag för röntgenbedömningar på distans. I Landstinget Gävleborg anser man att det är ekonomiskt mer fördelaktigt än att anlita stafettläkare.

Läs mer

NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

Norrbottningar säger nej till storregion

87,9 procent av invånarna i Norrbotten är negativa till en storregion. Det visar en attitydundersökning som sjukvårdspartiet och moderaterna ska presentera för landstingsfullmäktige i morgon.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Cancerpatient överdoserade cytostatika

Universitetssjukhuset i Lund inför nya rutiner för patienter som själva ska ta cytostatika i hemmet. Detta efter att en äldre man överdoserat sina läkemedel.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev