Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Bly ger barn mindre hjärnor

Publicerad: 28 maj 2008, 07:21

Barn som växer upp i hus med höga halter av bly får mindre hjärnor, visar nya studier. Läs också om att förberedelserna inför morgondagens utökning av vårdstrejken pågår parallellt med dagens diskussioner om medlarbudet.


SVERIGES RADIO VETENSKAPSRADION

Bly ger barn mindre hjärnor

Hjärnutvecklingen hämmas hos barn som växer upp i hus med höga halter av bly. Barnen löper också en förhöjd risk att bli kriminella, visar nya studier.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Patienter flyttas i väntan på beslut om budet

Samtidigt som Vårdförbundets avtalskongress i dag diskuterar medlarnas bud flyttas ett stort antal patienter i Skåne mellan sjukhusen för att förbereda för det varsel som kan träda i kraft i morgon.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Sparkrav i utredning om Akademiska

Krav på kostnadsminskningar på Akademiska sjukhuset, men också en översyn av ersättningssystemet från landstinget. Det är två huvuddelar i den utredning om Akademiska sjukhusets ständiga underskott som kommer att presenteras i höst.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Sexupplysning till pojkar ska minska tonårsaborter

Sverige är det nordiska land som har flest tonårsaborter per år. En förklaring är enligt Socialstyrelsen att ungdomsmottagningarna inte lyckas nå pojkarna och göra dem delaktiga i preventivmedelsfrågan.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev