Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgonens nyheter: Canceroperationer ställs in på grund av vårdstrejken

Publicerad: 24 April 2008, 07:03

Universitetssjukhuset i Lund skickade i går hem tre kvinnor som skulle opereras för bröstcancer. Patienterna, som uppfattat att regionen lovat att cancerpatienter inte ska drabbas av strejken, är besvikna. Läs också om att äldreministern tillsätter en utredning om hur ansvaret för missbruksvården kan föras över till landstingen.


SYDSVENSKAN

Canceroperationer ställs in på grund av strejken

Tre kvinnor som skulle opereras för bröstcancer på Universitetssjukhuset i Lund i går blev hemskickade på grund av vårdstrejken.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Landsting får ansvar för missbruksvården

En utredning som ska se över hur ansvaret för missbruksvården kan föras över från kommunerna till landstingen ska tillsättas. Det skriver äldre- och folkhälsominister Maria Larson på Dagens Nyheters debattsida.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Större risk för hudcancer vid kusten

Boende i kustkommunerna i Västra Götaland löper 20 procents högre risk för maligna melanom och 30 procents högre risk för skivepitelcancer än personer som bor i inlandskommuner i regionen.

Läs mer

SVERIGES RADIO

SKL eniga om strategi för att sänka läkemedelskostnader

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har nu enats om en strategi mot de ökande kostnaderna för läkemedel. Mer centralstyrning och hårdare prioriteringar förordas.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev