Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Morgonens nyheter: Cellprover har god effekt mot cancer

Publicerad: 30 April 2008, 07:13

Kvinnor som regelbundet går på cellprovtagning löper lägre risk än andra att få livmoderhalscancer, visar den första nationella uppföljningen på provtagningarna. Läs även om att Akademiska sjukhuset kan stå inför en extrem ekonomisk kris.


SVERIGES RADIO EKOT

Cellprov minskar cancerrisk

Den första nationella genomgången av cellprovernas effekt visar att kvinnor som regelbundet testar sig löper betydligt lägre risk att drabbas av livmoderhalscancer.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Akademiska riskerar förlora miljarder

Akademiska sjukhuset i Uppsala säljer varje år vård till andra landsting för 1,6 miljarder kronor. Men i och med att planerna på en mellansvensk storregion ser ut att gå om intet riskerar sjukhuset att gå miste om de andra landstingens vårdbeställningar.

Läs mer

ESKILSTUNA-KURIREN

Hård kritik mot sjukvårdspolitiker

Politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget Sörmland får hård kritik av revisorerna för hur de hanterat vårdens ekonomi.

Läs mer

Ortopedchef vill skrota fria vårdvalet

Chefen för ortopeden i Mariestad och Katrineholm vill att politikerna slopar det fria vårdvalet. Pengar rinner ur landstinget, personal sägs upp och besparingar följer på att patienter väljer utomläns vård.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Beställa droger på internet ny trend bland unga

Att testa nya droger som beställts över internet har blivit populärt bland unga. Men redan i år har fyra ungdomar dött i Sverige efter att ha tagit narkotiska preparat de kommit över via nätet.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev