Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Dålig städning hotar operationer

Publicerad: 13 februari 2008, 08:19

Städningen på Sunderby sjukhus fungerar så dåligt att den medicinskt ansvariga läkaren anser att sjukhuset kan bli tvunget att stoppa operationsverksamheten. Läs också om att GHB nu är den drog som kräver flest insatser av Göteborgssjukhusen.


NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

Dålig städning hotar operationer

Sedan en ny entreprenör tog över ansvaret har städningen på Sunderby sjukhus mellan Boden och Luleå inte fungerat tillfredsställande. Om inte städningen blir bättre måste operationsverksamheten stoppas av hänsyn till patientsäkerheten, anser den medicinskt ledningsansvariga läkaren.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

GHB-missbruk stort problem för Göteborgssjukhus

GHB är nu den drog som kräver mest insatser av Göteborgssjukhusen. Runt 100 personer som överdoserat drogen vårdades på sjukhusen förra året och för många missbrukare krävs läkarkontakt när de ska avgiftas.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Ny FN-kritik mot svensk flyktingvård

Sverige får återigen kritik från FN för att vuxna papperslösa nekas hälso- och sjukvård. FN:s särskilde rapportör för rätten till hälsa uppmanar regeringen att ge papperslösa rätt till vård.

Läs mer

SVT

Dåligt skydd av årets influensavaccin

Många av årets influensafall orsakas av en influensastam som säsongens vaccin inte biter på.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Väljer bort kondom trots hiv-risk

En av tio män som har sex med män väljer bort kondom trots att de inte vet om partnern är hiv-smittad. Det visar en undersökning från Malmö högskola som presenteras i dag.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev