Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: EU-kommissionen öppnar för läkemedelsreklam

Publicerad: 15 februari 2008, 09:50

EU-kommissionen vill tillåta "information" om receptbelagda läkemedel i medierna. I praktiken skulle det innebära att läkemedelsreklam riktad direkt till konsumenten blir tillåten, anser Björn Beermann, områdeschef vid Läkemedelsverket. Läs också om att 14 patienter fick evakueras vid två bränder på Helsingborgs lasarett i natt.


SVERIGES RADIO

EU-kommissionen öppnar för läkemedelsreklam

Läkemedelstillverkarna ska få informera om receptbelagda läkemedel i media, föreslår EU-kommissionen. Ett förtäckt sätt att tillåta reklam direkt till konsumenterna, anser Björn Beerman på Läkemedelsverket.

Läs mer

HELSINGBORGS DAGBLAD

Patienter evakuerade vid bränder

Två bränder som misstänks vara anlagda utbröt på Helsingborgs lasarett under natten till fredagen. 14 patienter fick evakueras.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Nytt läkemedel mot alkoholmissbruk

Svenska och amerikanska forskare har utvecklat ett läkemedel som minskar alkoholsug och gör patienten gladare. Läkemedlet förväntas kunna hjälpa en större grupp alkoholmissbrukare än de preparat som nu finns på den svenska marknaden.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Ökad cancerrisk vid viktökning

Den som går upp 13 kilo eller mer i vikt löper ökad risk att drabbas av en rad olika cancerformer. Det visar en av de största metaanalyserna hittills på området.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev