Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Extrajobb kan kapa köer efter strejken

Publicerad: 21 maj 2008, 07:29

Anställda som jobbar över på kvällar och helger när vårdkonflikten tar slut kan vara ett sätt att komma åt de vårdköer som förlängts under strejken, menar Stockholms läns landsting. Flera landsting tänker också se över sommarplaneringen. Läs också om att en ny metod kan ge säkrare prognoser för bröstcancer.


SVERIGES RADIO

Extrajobb kan kapa köer efter strejk

Stockholms läns landsting överväger att erbjuda anställda att jobba extra på kvällar och helger när vårdstrejken tar slut. Detta för att kunna kapa de köer som uppstått under strejken.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Ny metod kan ge säkrare prognos för bröstcancer

Genom att mäta mängden av proteinet cyklin A kan man få säkrare prognoser för bröstcancer och därigenom undvika att ge kvinnor cellgift  för säkerhets skull . Det är slutsatsen i en ny avhandling.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

40 000 kan förlora sjukersättning

Minst 40 000 personer som i dag har sjukersättning kommer att förlora den, enligt nya beräkningar från Försäkringskassan.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Läkarstudenter kollade politikers puls

Läkarstudenter från Karolinska institutet mätte i går blodtryck och puls på rikdagsledamöterna, som skulle rösta om papperslösa flyktingars rätt till vård. En och annan annorlunda remiss skrevs också.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev