Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Facklig konflikt hinder för hjärträddning

Publicerad: 29 februari 2008, 08:09

Brandmännen i Malmö vill ha mer betalt för att hjälpa hjärtpatienter. Många av dem har därför vägrat kvittera ut den delegering som ger dem rätt att använda defibrillator. Läs också om att efterfrågan på HPV-vaccin varit större än Smittskyddsinstitutet väntat sig.


SYDSVENSKAN

Facklig konflikt hinder för hjärträddning

Många brandmän i Malmö har vägrat kvittera ut den delegering som ger dem rätt att använda defibrillator. Skälet är att Brandmännens riksförbund och arbetsgivaren inte lyckats komma överens om vilken ersättning brandmännen ska få för att ge akutvård.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Stor efterfrågan på HPV-vaccin

24 000 svenska kvinnor har hittills vaccinerat sig mot HPV. Efterfrågan har varit betydligt större än Smittskyddsinstitutet väntat sig.

Läs mer

Nästan var tredje patient får vänta för länge

Nästan 30 procent av patienterna, 90 000 personer, har enligt den senaste statistiken fått vänta för länge på ett specialistbesök eller en behandling.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Ökad astmarisk hos aktiva simmare

Astma är betydligt vanligare bland unga simmare än genomsnittet bland deras jämnåriga. Det visar en rapport från Västra Götalandsregionens miljömedicinska centrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Läs mer

BAROMETERN

Läkare efterlyser fästingar

Boende i Kalmar län som blivit bitna av en fästing uppmanas att lämna in fästingen till doktorn och samtidigt lämna ett blodprov. Ett forskningsprojekt om TBE ligger bakom efterlysningen.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev