Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Fel begicks vid patientmord

Publicerad: 26 september 2007, 07:15

Efter en granskning utförd av Sveriges Radio har det framkommit brister i rutinerna vid den psykiatriska avdelning där en patient mördade en annan förra våren. Tidigare utredningar visade inte på några brister. Läs även om den elvaåriga flickan som var nära att få fel hjärnhalva opererad.


SVERIGES RADIO

Brister i rutiner när patient mördades

Förra våren mördades en patient på en psykiatrisk avdelning i Stockholm av en annan patient. Nu bekräftas brister i rutinerna på kliniken vid tidpunkten för mordet.

Läs mer

Miljonböter för brister i arbetsmiljön

Arbetsmiljöverket pekar på allvarliga brister i arbetsmiljön på två ambulansstationer i Västmanland. Böter på miljonbelopp hotar landstinget om bristerna inte åtgärdas.

Läs mer

PITEÅ-TIDNINGEN

Nära operera fel hjärnhalva

Personalen vid en operatin av en elvaårig flicka var nära att operera fel hjärnhalva. Ingreppet hann påbörjas innan misstaget upptäcktes.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Ja till ersättning vid inställd operation

Stockholms läns landsting har sagt ja till förslaget om ersättning till patienter när operationer ställs in med kort varsel.

Läs mer

SVERIGES TELEVISION

Ökade vårdköer i Östergötland

Antalet patienter som väntat mer än tre månader på ett läkarbesök i Landstinget i Östergötland har ökat med 50 procent det senaste året.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Dödssjuk nekades ambulans

Ambulanspersonal varnas efter ett beslut om att inte ta med en svårt sjuk kvinna i ambulanstransporten. Kvinnan avled senare.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News