Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Fluor i dricksvatten kan öka cancerrisk

Publicerad: 16 oktober 2007, 08:42

Fluor i halter som förekommer i svenskt dricksvatten kan femfaldiga risken för skelettcancer hos pojkar. Forskare och experter kräver nu att riskerna utreds. Läs även om en läkare i Östergötland som missade att en 15-årig pojke hade brutit nacken.


SVENSKA DAGBLADET

Fluor i dricksvattnet kan ge cancer

Debatten kring fluor har tagit ny fart sedan en pilotstudie vid Harvard visat att halter som förekommer i svenskt dricksvatten tycks femfaldiga risken för skelettcancer hos pojkar.

Läs mer

Rengöringssprejer ökar astmarisk

Flitig användning av rengöringssprejer hemma ökar risken för att insjukna i astma i vuxen ålder. Däremot ökar inte risken om flytande rengöringsmedel används.

Läs mer

ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

Vi är alldeles för tåliga

Yvonne Peterson skolade om sig till operationssjuksköterska efter att ha varit sekreterare i privata näringslivet. Det tog henne fyra år av utbildning och resulterade i sänkt lön med 3 000 kronor i månaden.

Läs mer

Handstilen avslöjade fuskande läkarstudent

En medicinstudent på Hälsouniversitetet har avstängts från undervisning i två månader. Under en tenta hade hon haft anteckningar gömda i en papperskorg på toaletten.

Läs mer

DAGBLADET

Förfalskade Tradolanrecept

Med hjälp av egenhändigt tillverkade recept kunde mannen hämta ut Tradolan (tramadol) på apoteket Gripen i Sundsvall. Tradolan är ett smärtstillande läkemedel som blivit allt mer populärt som partydrog.

Läs mer

NERIKES ALLEHANDA

Ingen kritik mot USÖ trots felsatt sond

En kvinna avled i våras på Universitetssjukhuset Örebro efter att en sond felaktigt placerats i vänster lunga istället för i magsäcken. Socialstyrelsen väljer dock att inte rikta kritik mot sjukvårdspersonalen.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev