Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Genombrott för stamceller

Publicerad: 21 november 2007, 08:42

Forskare har lyckats omvandla "vanliga" celler till embryonala stamceller, skriver Svenska Dagbladet. Läs även om de senaste turerna i rättegången mot plastikkirurgen Carl Troilius.


SVENSKA DAGBLADET

Vanliga celler omvandlades till stamceller

En japansk och en amerikansk forskargrupp har var för sig lyckats omvandla "vanliga" vuxna mänskliga celler till eftertraktade tidiga stamceller från embryotiden. Ett historiskt genombrott, menar entusiastiska forskare.

Läs mer

Carl Troilius erkänner sex med patienter

Plastikkirurgen Carl Troilius dömdes av tingsrätten till 3,5 års fängelse för våldtäkt. I hovrätten ändrar han taktik och medger att han har haft sex med flera patienter på sin klinik.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Överviktiga har oftare magsårsbakterier

Infektioner orsakade av magsårsbakterien Helicobacter pylori och lungbakterien Chlamydia pneumoniae är betydligt vanligare hos överviktiga kvinnor och män än hos normalviktiga personer.

Läs mer

Upphandlad mammografi het potatis i Uppsala

Det blev en het interpellationsdebatt i Uppsala när mammografin diskuterades under landstingsfullmäktiges andra session på tisdagen. Varför upphandla en verksamhet som får så goda vitsord av Socialstyrelsen, undrar oppositionen.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Patient fick njursvikt - läkare varnas

En trettiosexåring kände sig trött och hade smärtor i bröstet. Läkaren på vårdcentralen i Malmö ordinerade kortison och två veckors vila. Men besvären försvann inte och mannens blodtryck förhöjdes också.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News