Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Hård kritik mot psykiatri i Norrbotten

Publicerad: 17 mars 2008, 08:53

Psykiatrin vid Sunderby sjukhus har kollapsat. Det säger en politiker i Norrbottens läns landsting efter uppgifter om att 70 procent av remisserna till psykiatrin skickas tillbaka med vändande post. Läs också om att sex av tio sjuksköterskor vid Sjukhuset i Varberg är beredda att säga upp sig om de inte får högre lön.


NORRLÄNDSKA SOCIALDEMOKRATEN

Hård kritik mot psykiatri i Norrbotten

Redan i höstas riktade patientnämnden i Norrbottens läns landsting hård kritik mot psykiatrin i Sunderbyn och Malmfälten. Efter nya uppgifter om att 70 procent av remisserna till psykiatrin vid Sunderby sjukhus skickas tillbaka med vändande post, säger moderate landstingspolitikern Staffan Eriksson att psykiatrin vid sjukhuset kollapsat.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Sjuksköterskor redo säga upp sig

Sex av tio sjuksköterskor vid Sjukhuset i Varberg är beredda att säga upp sig om inte löner och arbetsvillkor förbättras. Det visar en ny enkät.

Läs mer

Få vårdcentraler klarar vårdgarantin

Två av tre vårdcentraler i Örebro läns landsting lever inte upp till vårdgarantins krav på kontakt med vårdcentralen samma dag och inte heller den lokala målsättningen om att  besvara minst 90 procent av inkommande samtal.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Barnmorskor emot nya alkoholråd

Barnmorskor i Lund protesterar mot Livsmedelsverkets nya liberalare rekommendationer om alkohol under amning. De nya rekommendationerna kan sabotera arbetet med att få småbarnsföräldrar att vara restriktiva med alkohol, menar de.

Läs mer

NERIKES ALLEHANDA

Snart besked om läkarutbildning i Örebro

I slutet på mars väntas Högskoleverkets besked om huruvida Örebro universitet klarar av att starta en ny läkarutbildning,

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev