Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: "Inga könsskillnader inom hjärtvård"

Publicerad: 12 februari 2008, 10:10

Att män och kvinnor med akut hjärtinfarkt behandlas olika stämmer inte längre. Det anser Uppsalaläkare som granskat färsk statistik. Läs också om att patienter med sömnapné kan få vänta flera år på utredning.


UPSALA NYA TIDNING

Inga könsskillnader inom hjärtintensivvård

Män och kvinnor med akut hjärtinfarkt kommer lika snabbt under vård och får lika aktiv behandling. Det anser hjärtläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, som granskat färsk statistik från registren kring hjärtintensivvård.

Läs mer

DAGENS NYHETER

Lång väntan på behandling för sömnapné

Patienter med obstruktiv sömnapné löper ökad risk att dö i hjärt-kärlsjukdom eller stroke. Men på vissa håll i landet kan de drabbade få vänta flera år på utredning.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Läkares arbetsmiljö ska utredas

Läkarföreningen får nu gehör för sina krav om att arbetsmiljön för läkarna inom psykiatrin i Uppsala ska utredas. Arbetsmiljöverket hotar ledningen med vite om 75 000 kronor om inte utredningen genomförs.

Läs mer

Rökförbud minskade hjärtproblem

Antalet hjärtattacker har minskat markant sedan Italien införde rökförbud i offentliga lokaler. Det visar en ny studie från hälsovårdsmyndigheten i Rom.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Utdömd vårdcentral blir kvar

I november dömdes Lindängens vårdcentral i Malmö ut av Arbetsmiljöverket och primärvårdschefen sade att det inte på något sätt gick att återställa lokalerna. Men nu står det klart att verksamheten ändå blir kvar i de utdömda lokalerna.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev