Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Karolinskas hjärtkirurgi i Solna kan bli privat

Publicerad: 14 juni 2007, 07:59

Svenska Dagbladet avslöjar en hemlig lista över vilken vård i Stockholms läns landsting som privata företag visat intresse för att ta över. Bland annat handlar det om hjärtoperationer vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna, samt sjukvården i Södertälje och Nykvarn. Läs även om att forskare nu tagit ett ytterligare steg i kartläggningen av vår arvsmassa.


SVENSKA DAGBLADET

Karolinskas hjärtkirurgi kan bli privat

Ett privat företag har lagt ett bud på driften av all hjärtkirurgi vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Samtidigt finns privata intressenter som är beredda att ta över hela sjukvården i Södertälje och Nykvarn.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Koder i arvsmassan kartlagda

Den mänskliga arvsmassan innehåller betydligt mindre inaktivt DNA än vad som hittills antagits. Det visar de första resultaten från en internationell jättestudie, där även svenska forskare ingår.

Läs mer

Arkitekttävling om psykiatrihus avgjord

Psykiatrin i Uppsala ska flytta till splitter nya lokaler. Nu är arkitekttävlingen om hur den nya byggnaden ska se ut avgjord.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Ingen HPV-vaccinering i Västra Götaland

Västra Götalandsregionens sjukvårdsutskott sade i går, onsdag, nej till allmän vaccination mot humant pappilomvirus för flickor i åldern 13 till 17 år. Detta trots att Läkemedelsförmånsnämnden tidigare godkänt vaccinet för subvention.

Läs mer

BOHUSLÄNNINGEN

Första steget mot effektivare vård i Bohuslän

I dag fattas beslut om det första av sex steg för att effektivisera NU-sjukvården enligt projektet Vård 2010. En vårdavdelning på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan stängs, och vårdplatser stuvas om mellan Trollhättan och Uddevalla.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev