söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Landsting lämnar ut patientuppgifter

Publicerad: 5 mars 2008, 07:57

Efter ett utslag i kammarrätten har Landstinget Västernorrland beslutat att lämna ut patientuppgifter till polisen. Tidigare nekade landstinget polisen uppgifterna med hänvisning till patientsekretessen. Läs även om läkaren i Karlskoga som talar om läkarbristen som en myt.


SVERIGES RADIO VÄSTERNORRLAND

Landsting böjer sig för poliskrav

Landstinget Västernorrland kommer nu att lämna ut de patientuppgifter polisen begärt som tidigare nekats dem med hänvisning till patientsekretessen.

Läs mer

SVERIGES RADIO ÖREBRO

Läkarbrist en myt

Att det råder läkarbrist i Örebro läns landsting är en myt och något landstingsledningen drar till med i stället för att åtgärda problemen. Den kritiken kommer från läkare i Karlskoga, som efterlyser bättre styrning av läkare mellan sjukhus och vårdcentraler.
Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Positivt med e-postkontakt mellan kirurg och patient

En studie publicerad i Archives of Surgery visar att kommunikation via e-post mellan kirurg och patient ibland till och med är effektivare än vanliga läkarbesök.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Framtidens sjukhus byggs i Holland

I framtidens sjukhus har alla patienter enkelrum och tillgång till egna dataterminaler. Bygget är ingen utopi utan står snart färdigställt i nederländska Maasland.  Arkitekterna har tittat mer på hotell än på äldre sjukhus för inspirationen.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev