Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Morgonens nyheter: Landsting riskerar åtal för arbetsmiljöbrott

Publicerad: 17 augusti 2007, 10:04

Arbetsmiljöverket har lämnat in en åtalsanmälan mot Uppsala läns landsting sedan en vårdare misshandlats svårt av en patient. Läs även om läkaren och landstingspolitikern som vill ändra på ungdomarnas sexvanor.


UPPSALA NYA TIDNING

Uppsala läns landsting riskerar åtal

Arbetsmiljöverket delar den fackliga bedömningen att det fanns brister i arbetsmiljön på det vårdhem i Uppsala där en vårdare misshandlades svårt av en patient. Landstinget i Uppsala län riskerar nu åtal.Läs mer

DAGENS NYHETER

Utredning mot våldtäktsmisstänkt läkare tas upp igen

I måndags lades  utredningen om fem av de sexbrott som en plastikkirurg i Malmö misstänkts för ned. Nu har åklagaren fått bakläxa och utredningen tas upp igen.Läs mer

Även landsting bör kunna utlysa nyval

Kommuner och landsting bör kunna utlysa nyval, skriver de borgerliga partiernas partisekreterare på DN Debatt idag. Bland annat vill man kunna lösa situationer där ledamöter byter parti men inte ställer sina platser till förfogande.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Värme får nyblivna mammor att fly från patienthotell

Nyblivna mammor i Lund lämnar patienthotellets BB-avdelning tidigare än tänkt eftersom det är för varmt i lokalerna. Nu oroar sig personalen över att kvinnorna åker hem innan amningen kommit igång.

Läs mer

AFTONBLADET

Läkare vill ändra ungas sexvanor

Läkaren och moderata landstingspolitikern Marie-Louise Ekholm i Jönköping har reagerat på att ungdomar har sex med kompisar och inte bara med personer de har en kärleksrelation till. Det räcker inte med antibiotika för att stoppa spridningen av könssjukdomar, utan attityden måste förändras, menar hon.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev